HALAMAN

Monday, December 13, 2010

aduyai.....taklimat yg ntah pape ntah....

mama tunz(bukan  gambar sebenar) hikhikhik...perasaan...

assalamualaikum semua dan salam 1 Malaysia,

nk citer skit kat sini ..pg td mama tunz kene g taklimat d sk bt berendam
sbb rabu ni nk ke kolej pertama UM
ada program cabaran pandu puteri tunas antarabangsa 2010

bdk skola mama tunz sorg je yg g..
tapi mama tunz kene jaga 
guru pemimpin yg g 3 org je...ahli tunas yg g 19 org.
td d beritahu la tntg jadual program & apa yg patot d bawa nanti...

mula2 mama tunz kuar umah kul 7 konon nak kua awal la 
sbb mama tunz selalu la jugak ter dtg awal dri org lain....
actually x tau taklimat kul bpe
dh puas sms n kol kak miah (pesuruh jaya daerah Jasin)
aduyai..x d angkatnyer pompuan ni...
aku gi je la
tup tup....dpt kol dri mak ct munirah (murid mama tunz yg sertai program ni)
tun, meeting kul 10 la....
aduyaiiiiiii 
aku dah tiba bt berendam ni..
so dgn serta merta mama tunz pun bg signal ke bahu jalan...
mana aku nak gi ni....
apa lagi jari2 cpt tekan hp sms kak teh(kakak mama tunz la)
beb, jom teman i bekfes..i dpan tmn melaka baru ni  (kbtulan taman umah kakak duk dulu)
so, dia pun baru pas mandi....siap2 n dtg la
we all bekfes la sama2
dia mkn mi kari n mama tunz mkn lontong n teh O je...
siap2 mkn je dh kul 10....
truskan perjlnan ke sk bt berendam....
tiba2 je depa sume kata taklimat dh nak abis
aduyaiiiiiiiiiiiiiiii lagi
apa2 ntah
kak miah kata madam khaw tgk sume dh ada dia mulakan je la
dlm ati ni berkata2....aku x dtg pun x pe...suh kak miah je amikkan shirt n jadual tu
nasib baik ada borg kebenaran yg kene sign guru besor...

esok maknenyer mama tunz kene le g skola ngadap guru besar..
mama tunz pun nk g library mama tunz yg dh lama x dijengok...

kali ni cuti mama agak kemalasan la..
konon lum ader mood nk g library tu wat keje2 mcm selalu
nanti dh nk bukak skola mesti kecoh betul la kan....

hai korang borink tk baca N3 mama tunz kali ni
sbb mama x pena taip mcm ni punyer pnjag nyer stori mori

cuma bila baca N3 kwn2 seronok juga layan citer2 life dia org
kdg2 ada yg sama mcm kiter
at least leh wat panduan n pedoman sbnarnye
sapa kater ber blog ni x de apa2 meaning
skrg ni mama tunz hepi je bila tgk makin ramai kwn2 kat sini x kira usia
bangsa dan agama
kita 1 MALAYSIA!!!!!

so tu lah citer sikit kejadian pg ni....
mlm ni mama tunz sibuk kemas2 sikit bju2 yg nk d bawa...
k la
mama nk g jengah umah kwn2 blogger..
harap kalian semua hepi n ceria
d samping org2 yg tersayang
mama syg kamu semua..

mama sayang kamu sume,




1 comment:

sukahaha said...

kursus baik2 ye mama hehe..