HALAMAN

Monday, December 5, 2011

jejak kasih.......

Assalamualaikum semua...berehat sebentar setlh berjam2 duk setelkan bahan bantu mengajar untk sesi 2012 ni...nasib baik pagi td dh siap2 masak nasi lemak..so..sapa2 yg lapat sat gi ..jamulah dgn nasi lemak td...mmg saja wat lebih..hihi.
kali ni kan mama nak citer apa yh berlaku pd hari Rabu lepas...ex student mama nk ke rumah...dia chat kat fb mama mlm tu..pg Rabu tu dia ada interview SPP di IPG Melaka...so dia n her hubby nk dtg umah..mama kata ok je..mama tunggu je lahkan...

kalau u all nak tau..nama dia ni  Nurul fathIyah Ghazali..(mama guru kelas dia n ajar BM n Math )..nak tau bila..ntah2 masa tu u all pon masih isap puting kosong kot.....Fathiyah darjah 6 -d tahun 1997 di SK Jalan Air Panas Setapak,KL..mama posting di skolah tu since 1995 lagi..so u all kira lah dh berapa lama mama berkecimpong dgn bidang ni...masa tu mama ni masih ank dara lah gitu...huhu...mama rapat dgn Fathiyah sbb dia ni penolong ketua djh masa tu...then dia ni netballer..mama coach netball ..pena jdi johan zon  n ada gak player terpilih wakil KL ke MSSM.....dia pun atlit sekolah...itu lama dulu..

dunia facebook menemukan kami semula..dia add mama n mama ingat nama dia terus acppt lah...tup2 dia dpt KPLI di IPG Melaka...tpi sampai ke sudah kami x berkesmpatan bertemu..walhal pena sekali mama berkursus di IPG yg sama...kekangan masa membuatkan kami x sempat jugak bertemu..fatiyah berpraktikal di SK Simpag Empat Alor Gajah...pun mama x sempat nk jumpa....sebelum ke KPLI fathiyah telah melahirkan baby girl sulung Qisha..mama bila g shooping trus belikan game yg sesuai ukt Qisha ni..siap mama snap pic n tunjuk kt fb fathiyah....last2 hadiah tu cuma mama dpt beri pd Rabu lepas...baby Qisha pon dh pandai berjalan..nasb baik game tu sesuai untk umur 3 thn ke bwh.huhu..

kami sungguh gembira bila dpt bertemu semula...mama ni rasa sebak juga ..nak nangis tpi cover2 la..sbb hubby dia ada..malu tu..hahha...ni lah citernye...mama pon harap2 jugak dpt jumpa x student2 mama yg mesti dh besar panjang.....syok juga kenangan masa praktikal di SK Pulau Duyong Kuala Terengganu..sbb hari2 dpt ikan segar n FREE pulak tu...hahha...

alamak...napa mama senyum mcm tu....takot gigi palsu tanggal ker..hahah
mama harap akan dpt bertemu Fathiyah lagi....

10 comments:

Puan Kutu said...

indahnya momen nie..sebak jugak baca entri mama.sy dajah 6 tahun 1996, dah tak isap puting..hikhik..

Puan Kutu said...

indahnya momen nie..sebak jugak baca entri mama.sy dajah 6 tahun 1996, dah tak isap puting..hikhik..

tunz said...

wah..lbh kurang sebaya dgn Fathiyah la kan.....semoga ukhwah kita berkekalan

afzalsukasuki said...

darjah 6 - 1997?saya form 1- 1996.mama kim salam dia ye.kihkihkih :P (nakal ko afzal!!)

tunz said...

amboi afzal...dia dh ada sorng ank ler...x per ank buah mama ramai pompuan..hahahah

afzalsukasuki said...

haha anak buah mama yg mana satu ni?anak buah betul ke..anak murid?waaahhh tak menahan siap tanya lagi nih!hahaha

kpah k-poh said...

segala kenangan timbul kembali....

tunz said...

afzal..ank buah betul lah..ank abg ada...ank kakak pon ada..hahhaha..elok2 sikit perangai tu...anda diperhatikan..hhuhuhu..kuantan banjir kilat kan??

Mrs. Lady's Stylo said...

Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

tunz said...

kpah k-poh>>>memori terindah...