HALAMAN

Sunday, April 22, 2012

PELAJAR UPSI BUNUH DIRI ?

Pelajar perempuan Upsi maut terjun bangunan



Tekanan perasaan dipercayai menjadi punca seorang pelajar perempuan tahun tiga Fakulti Pendidikan Awal Kanak-Kanak, Universiti Pendidikan Sultan Idris (Upsi) terjun dari tingkat empat bangunan E-Learning kampus universiti itu di sini, petang semalam.
Menurut sumber, pelajar berusia 23 tahun dan bakal menamatkan pengajiannya dalam dua semester itu, dipercayai telah mencederakan dirinya sebelum nekad terjun bangunan.
“Terdapat kesan darah pada dinding koridor di tingkat empat bangunan di mana pelajar terbabit dipercayai terjun.
“Kesan itu menunjukkan pelajar ini telah cedera dan nekad terjun bangunan,” katanya ketika ditemui Sinar Harian.
Menurutnya, kejadian itu berlaku kira-kira jam 5.30 petang ketika kebanyakan pelajar tamat kuliah tambahan.
Kata sumber itu lagi, mangsa mati akibat kecederaan parah di kepala dan patah kaki.
Ketika kejadian, katanya, mangsa berpakaian muslimah, berseluar trek dan bertudung.
“Menurut rakan-rakannya, sebelum ini pelajar yang berasal dari Johor Bharu itu dilihat murung dan sering bercakap sendirian dan berkemungkinan menghadapi tekanan,” katanya.
Sinar Harian cuba menjejaki rakannya, namun masih gagal kerana mangsa berkemungkinan tidak tinggal di kolej kediaman tetapi tinggal di kediaman luar kampus.
Dalam pada itu, seorang pembaca Sinar Harian Online dalam mesej Facebook menulis bahawa “seorang mahasiswi Upsi semester empat, minor Bahasa Arab terbunuh setelah terjatuh dari Bangunan E-Learning sekitar jam 5.30 – 6.00 petang tadi.”
“Kami diberitahu dari tingkat empat dan identiti mangsa juga telah dikenal pasti dan akan disiarkan sebaik sahaja disahkan,” kata pengunjung itu.
Gambar: pilihan-anda.blogspot.com
Sinar

9 comments:

Mummy Adriana said...

Semoga Allah ampunkan segala dosa beliau ...insyaAllah

kpah k-poh said...

kenapalah nak kena bunuh diri...

Domu-kon said...

nauzubillah... Moga Allah ampunkan segala dosanya...

9n0L4 said...

al fatihah buat arwah.

caliph shuriken said...

smoga Allah ampunkan sgala dosa2nya...

shafiq said...

eh2 , bukan BUNUH DIRI !! , arwah TERJATUH , x sengaja jatuh , try baca komen penuntut2 UPSI dalam sinar harian online ,, semuanya kata dia terjatuh ,, terjatuh , dan sinar harian salah ,

#jangan marah , saya nak perbtulkan jer , okeh ,,

Yusnida Tajudin said...

Kesiannya.. kalau benar suicide, moga Allah ampunkan dosa perbuatannya, jika benar terjatuh, kenapa boleh sampai begitu... Takziah utk kaum keluarganya, moga tabah dengan dugaan ini. Al-fatihah utk arwah..

whitecappuccino said...

nauzubillah..sampai begitu sekali tindakannya..

Prettywrite said...

baru baca kat kosmo dia macam diganggu suara lain gitu kan tu yang sebabkan arwah stress n buat tindakan nekad terjun bangunan tu..sedihnya keluarga arwah..semoga rohnya dicucuri rahmat..