HALAMAN

Tuesday, December 3, 2013

Nelydia dan Qi berantakan

Sejak akhir-akhir ini, nama Sharnaaz Ahmad sering menjadi perhatian di laman sosial, mahupun di media massa.Setelah episod cinta kecundangnya dengan penyanyi, Shila Amzah, Sharnaaz kembali menjadi perhatian setelah dikatakan menemui pengganti Shila beberapa bulan kemudian setelah menjalinkan hubungan cinta dengan pelakon dari Singapura, Elfaeza Ul Haq, namun menafikannya.Seterusnya, Sharnaaz dikatakan bertumbuk dengan seorang pengguna jalan raya dan Sharnaaz enggan memberi komen mengenai perkara itu.Belum pun reda, nama Sharnaaz sekali lagi menjadi sebutan apabila dikatakan menjadi orang ketiga dalam perhubungan Uqasha Senrose dan Pekin.

 Namun perkara itu dapat diselesaikan apabila Pekin hanya salah faham dengan hubungan rapat Sharnaaz dengan kekasihnya.Kemudian, nama Sharnaaz kembali terpalit dengan Shila apabila Sharnaaz meluahkan kecewa dengan hubungan rapat Shila dan Johan As'ari, tetapi redha dengan perkara itu.Namun selepas satu persatu kontroversi melanda, Sharnaaz akhirnya meluahkan kekecewaan dan berhasrat bersara dari industri seni, bagaimanapun ditentang ramai pihak.

Terbaru, nama Sharnaaz sekali lagi menjadi perhatian apabila dikatakan menjadi punca hubungan pasangan ideal Qi Razali, 35 dan Nelydia Senrose, 19, berantakan.Semuanya gara-gara gambar bersama kapsyen, “Tak payah pening-pening, dah depan mata” - menunjukkan seolah-olah dia dan Nelydia ada hubungan istimewa.Qi juga pada pagi semalam mengemas kini laman Twitternya dengan status : ‘Celik- celik dah depan mata. Tak payah pening-pening dah. Good luck to both of you’ dan ‘Menerima hakikatnya, Redha’, sebelum dia memadam sebahagian daripada status yang dikongsikan.

Tertawa dan tidak melenting sebaik ditanya mengenai isu terbabit, Sharnaaz berkata dia agak terkejut perkara tersebut, namun menegaskan tidak mempunyai sebarang hubungan istimewa bersama Nelydia."Status itu di buat hanya untuk mempromosikan drama terbaru lakonan saya dan Nely (Nelydia) iaitu Bukan Kerana Aku Tak Cinta dan kami masih menjalani penggambaran."Kapsyen tersebut adalah sebahagian dialog dalam drama tersebut. Saya tiada niat apa-apa dan hanya mahu mempromosikan drama itu sahaja," ujarnya dalam nada kesal kepada Zass.Mohon maafSharnaaz berkata, sebaik mengetahui hal terbabit, dia hanya mampu memohon maaf kepada Qi melalui Nelydia dan tidak bersemuka dengan pengacara dan pelakon itu kerana tidak berkawan rapat."Macam dengan Pekin dulu, kami kawan rapat. Jadi senanglah untuk berjumpa.

 Macam dengan Qi, saya hanya kenal sebagai rakan dalam industri sahaja."Seperti yang saya katakan sebelum ini, saya mohon maaf andai Qi terasa dan saya dah jumpa dengan Nely petang tadi (semalam).

 Saya pun tak pasti ini salah faham, atau mereka memang ada masalah sebelum ini dan kebetulan perkara ini berlaku."Apa yang pasti saya tak mahu cari gaduh, apatah lagi melibatkan isu kerja. Rasa tak seronoklah sebab saya kena bekerjasama dengan Nely."Apatah lagi ini drama terakhir saya dan saya memang beri 200 peratus untuk drama ini," jelasnya.Di tebak adakah dia nekad untuk bersara, Sharnaaz berkata : "Entahlah, susah nak cakap. Belum pasti lagi tapi buat masa ini, drama ini adalah projek terakhir saya," ujarnya ringkas.


No comments: