HALAMAN

Monday, December 6, 2010

DOA AWAL TAHUN HIJRAH

DOA AWAL TAHUN HIJRAH
Maknanya :
Segala puji hanya bagi Allah, tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad Shallallahu 'Alaihi Wasallam serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya.

Ya Alllah, Engkaulah yang kekal abadi untuk selama-lamanya. Demi kelebihanMu yang Maha Agung dan kemurahanMu yang melimpah, sesungguhnya pada tahun ini aku memohon kepadaMu perlindungan daripada syaitan yang direjam, dari sekalian kuncunya, tenteranya dan penolongnya. Aku juga memohon perlindungan dari nafsu amarah yang sentiasa mendorong ke arah kejahatan dan melalaikan dengan perkara yang tidak berfaedah daripada mendekatkan diriku kepadaMu.

Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad Shallallahu 'Alaihi Wasallam. Segala puji hanya bagi Allah, tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam...
Amiin... Amiin... Amiin...

-------------------------------------------

Marilah kita sama2 datang ke masjid pada petang hari isnin 6hb Disember 2010 untuk membaca Doa Akhir Tahun Hijrah 1431 dan seterusnya membaca Doa Awal Tahun Hijrah 1432.
Semoga dosa2 kita yang lalu akan diampuni oleh Allah Subhanahu wa Ta'ala dan semoga amalan kita diterima olehNya, Insya Allah.. Amiin.
Perbaikilah diri kita daripada yang buruk kepada yang lebih baik, semoga kita menjadi insan yang bertaqwa dan selamat di dunia wal akhirah..Amiin Ya Rabbal 'Alamiin.

No comments: