HALAMAN

Sunday, October 2, 2011

TIP ELAK RAMBUT GUGUR

Mama dapat tips ni drp testimoni tau..dia dah wat untuk rambut gugur, u all yag ada masalah yag sama bolehlah cuba. Menurut beliau memang berkesan guna jintan hitam.


1 1/2 cwn air 1 sudu besar jintan hitam
rebus hingga tinggal 1 cwn.
embunkan 1 mlm.
esok mandi jgn basahkan rambut,
dah selesai mandi pupukkan air jintan pada kepala hingga rata biar kering.
malam nak mandi bilas dengan air putih
jangan shampoo buat satu minggu insya allah berhasil.

testimoni : sarah adnan

ada 1 lagi tip ni..lebih mudah bg org2 yg x punya byk masa la kan mcm mama tunz ni..hehheh



1. Selepas anda makan buah tembikai, jangan dibuang dulu kulitnya.

2. Sebaliknya, gunakanlah bahagian kulit tembikai tu(rujuk gambar di atas) dengan menggosokkannya pada kulit kepala anda.

3. Kemudian biarkan ia meresap ke kulit kepala anda. Tunggu dalam 15 ke 30 minit dan cucilah sampai bersih.

Kalau anda nak biarkannya semalaman pun boleh. Buat sebelum masuk tidur dan keesokannya baru cuci. Gunakan shower cap atau balut dengan kain supaya tak meleleh kat bantal nanti. Karang tak pasal-pasal lak semut yang datang.

4. Amalkan petua ni hanya sekali dalam seminggu.


10 comments:

♥Putri ilyanie♥ said...

thanks for the info.. nanti Putri try ye.. dulu penah try letak kelapa mcm org india buat tu.. tpi wat sekali je.. xthn.. busuk bau nye.. syampoo byk kali pn bau lgi..

MYVI said...

menarik

Siti Nurazlinda said...

dua dalam satu . isi tembikai boleh makan , kulit tembikai boleh buat untuk rambut gugur :)

~ yus ~@ ibu maznaz said...

menarik ni. Saya mmg ada masalah rambut gugur ni..huhu

IMANSHAH said...

tembikai bagus na..nanti cuba

gedek! said...

macam ni kerap la kena buat jus tembikai.....

faeez said...

kat ne ada jual jintan hitam ni..selalu jumpa jintan manis dgn jintan putih je

tunz said...

faeez>>>try carik kat kdi salmah...faeez tau tak...sederet dgn kdi panama yg lama

Saiazuan said...

hmm ada mslah rmbut gugur gk, tp x ketara la.. thanks :D

armouris said...

lagi info tentang rambut gugur di SIHAT SELALU - Botak, Keguguran Rambut Masalah Keturunan