HALAMAN

Sunday, October 30, 2011

Kenali Wanita

Assalamualaikum semua, tahniah kpd pasukan bola sepak Negeri Sembilan kerana muncul Juara Piala Malaysia 2011. Syabas juga harus diberikan kpd pasukan Terengganu yang bermain dgn cukup baik malam tadi..Smoga mutu bola sepak negara akan terus cemerlang...
Kali ni mama tunz nak bagi info yang mama dapat drp rakan juga..Moga beri manfaat kepada semua...
Ini hanya sebagai makluman , jgnlah percaya 100% yer.....
Kenali wanita daripada anak keberapakah mereka dalam keluarga...

a) Tanah - anak pertama, anak kelima, anak kesembilan
b) Air - anak kedua, anak keenam, anak kesepuluh
c) Api - anak ketiga, anak ketujuh, anak kesebelas
d) Angin- anak keempat, anak kelapan, anak keduabelas
WANITA BERUNSUR TANAH

1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.

WANITA BERUNSUR AIR
 
1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat.

2) Mengambil berat
3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan
4) Menenangkan pasangan.
5) Sangat romantis
6) Mudah menangis

WANITA BERUNSUR API
 
1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan
2) Cergas, cepat dlm gerak geri dan tangkas menguruskan rumah tangga.
3) Penasihat yang baik
4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga
5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu
6) Berwaspada selalu

WANITA BERUNSUR ANGIN

1) Lemah lembut dan menenangkan
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) Hati yang cepat berubah ubah


Sumber: fb

13 comments:

Warkahsiber said...

Salam Mamtunz..GREAT article there..=)..By the way, WS nak emailkan respon WS untuk soalan Mamatunz tempoh hari, jadi WS nak minta alamat email Mamatunz, boleh?

org muo said...

petua blh diguna pakai.... sdh diamalkan sejak tok nenek moyang kita sekadar panduan saja .. mmg banyak betulnya..Allah saja yg maha mengetahui

Warkahsiber said...

Emailed..Done,Mamatunz..=)..

Niza Romli said...

Tanah= sama la dgn sikap kakak sy.

Air= sama jgk dgn sy, paling sama 5,6 kot!

huhu

eita said...

saya....angin...selalu je hangin satu badan...

tunz said...

ini hanya panduan shj....sbg pengajaran sbnrya..kita pasti nak yg terbaik untk diri kita kan...sygi diri anda

Fadzli Amir said...

salam kenal...
kalu ikut family saya la, lelaki pun buleh ikut gak....70% ada betol gak...hehehe

tunz said...

salam kenal jugak...
ye ke fadzli amir..
baguslah jika ianya untuk kebaikan

IMANSHAH said...

yess n9 menang

khairul said...

mcm2 jenis wanita rupanya

makdara TERdiva said...

ada kena sikit2 yg tanah tu :)

~ yus ~ said...

salam cikgu...

saya anak pertama, ada kot kena sikit2..:)

tunz said...

yo lah imanshah...ekau suko la tu