HALAMAN

Sunday, September 11, 2011

Penerjun jatuh longkang


 

CEDERA... anggota JPJ yang cedera dibawa ke Hospital Melaka untuk mendapatkan rawatan.
CEDERA... anggota JPJ yang cedera dibawa ke Hospital Melaka untuk mendapatkan rawatan.
MELAKA: Seorang anggota Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) cedera selepas terjatuh ke dalam longkang ketika membuat penerjunan sempena Majlis Penutup dan Perbarisan Tamat Latihan Kursus Asas dan Induksi Pembantu Penguatkuasa Gred N17 di Akademi JPJ, Tiang Dua, Ayer Molek, dekat sini, pagi semalam.
Dalam kejadian jam 10.35 pagi, Asnawi Mohd Hassan, 37, cedera di kaki kiri serta muka selepas terjatuh ke dalam longkang berhampiran tapak perbarisan akademi terbabit.

Dia dihantar ke Hospital Melaka untuk rawatan lanjut dan kini dalam keadaan stabil.
Jurucakap JPJ berkata, penerjun yang membawa bendera JPJ ketika melakukan penerjunan itu dihantar pasukan Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) negeri ke Hospital Melaka untuk rawatan.

“Ketua Pengarah JPJ, Datuk Solah Mat Hassan yang berada di lokasi turut mengiringi penerjun berkenaan ke kenderaan JPAM sebelum dihantar ke hospital.

“Dua lagi penerjun bersama anggota JPJ itu tidak cedera,” katanya ketika ditemui di sini, semalam. Kursus bermula pada 1 Jun lalu itu membabitkan 191 pelatih iaitu 137 lelaki dan 54 wanita, dan semua berjaya menamatkan latihan.

p/s pusat laihan ni kat kg Kak Miah....p/jaya pandu puteri Jasin...

No comments: