HALAMAN

Thursday, November 10, 2011

NAPA EK????u all tau tak??

Assalamualaikum semua, sebenau2nya ni mama tunz punyalah banyak keje...tapi masih nak share tip ni. Mama dapat tip ni semasa majlis korban di sekolah mama pada hari Rabu lepas...Gambar2 pun dah mama masukkan dlm entri sebelum2 ni...Mama jadik jurufoto x bertauliah pada hari tu disamping tugasan rewang..huhuhu
Semasa jengok ke tempat dia org ni masak, mama terlihat ni ...
chef abang sahak...
Mama tertanya2 kenapa tong gas direndam dalam air mcm gambar kat atas tu...abg sahak dah bg tau sbbnya..dia merupakan tukang masak majlis2 kenduri2 di kawasan berdekatan...masakannya memangperggghhhh

Mama cuma nak tanya kat u all semua, kenapa tong gas itu direndam dalam air sedemikian???

Try jawablah yer.....tapi x der hadieh yer..saja nak test u all ni...

15 comments:

Khairil said...

bagi jimat gas kut?..haha

ChaCha said...

first time tau pasal ni..pasal pe eh?
bg sejuk kot..haha

tunz said...

khairil>>> x tepat..try lagi yer...

chaCha>>>> x kena tekaan cha tu ler..cuba lagi..

Mrs.Yie said...

sebab tong gas tu duk kat tengah2 panas kot..diorang takut meletup pasal tu le diorang rendam dalam air camtu..kihkih

tunz said...

mrs yie>>>mula2 memang mama pon ingt mcm tu..tpi tekaan mama meleset...bukan itu sbbnya....lalalala

mokcxik-ann said...

air rendam tu guna wat masak ker.. haishh

mokcik-ann said...

air rendam tu guna wat masak ker.. haishh

tunz said...

mokcik-ann>>>>.hish ea idak le cenggitu.....itu petua daripd chef tu...cer carik jwpnnyer ye....salam kenal mokcik yer..

mokcik-ann said...

huiks..tersend 2 kali lak. ermmm... knp yer.. xder idea lar.

tunz said...

x per...esok2 dh dpt idea leh kasik tau yer ...lalalalala...

Cikgu Bada said...

bagi tau le..tak sabo ni

Miss Aytin said...
This comment has been removed by the author.
tunz said...

hish....kena lah google..lalalallalla

Adry@Daun said...

As salam,
Rasanya diorg nk sejukkn kandungan LPG dlm balang gas tu dn proses ini akan mengurangkan gas meruap.. LPG blh dijimatkan..

tunz said...

sebenarnya..dgn cara ini gas di dalam tong akan digunakan sehingga betul2 kosong......sekosong2nya...so,bolelah kita praktikkan yer...